کتاب واکاوی فقهی و حقوقی استنکاف و عجز زوج از پرداخت نفقه منتشر شد.

کتاب واکاوی فقهی و حقوقی استنکاف و عجز زوج از پرداخت نفقه نگارش محمدرضا بدری توسط نشر عاصم منتشر شد. این کتاب به یکی از مسائل فقهی در حوزه پرداخت نفقه می پردازد.

کتاب واکاوی فقهی و حقوقی استنکاف و عجز زوج از پرداخت نفقه اولین اثر نویسنده است که توسط انتشارات عاصم منتشر می شود.

کتاب واکاوی فقهی و حقوقی استنکاف و عجز زوج از پرداخت نفقه

نویسنده در بخشی از پیشگفتار کتاب واکاوی فقهی و حقوقی استنکاف و عجز زوج از پرداخت نفقه می نویسد:

هنگامی که زن و مرد تشکیل خانواده می‌دهند، شوهر به دستور قانون باید نیازهای زندگی مشترک را رفع کند و وسایل زندگی شامل مسکن، لوازم خانه، پوشاک، خوراک و دیگر ملزومات را در اختیار زن قرار دهد؛ طبیعی است زن و شوهر سازگار و با محبت، در این امور به آسانی به توافق می‌رسند؛ شوهر کوشش می‌کند آن چه در توان دارد برای آسایش همسرش فراهم کند و زن نیز از شوهر خود چیزی نمی‌خواهد که توانایی انجام آن را ندارد، زیرا زندگی و خواست آن دو از یکدیگر جدا نیست و هردو خواستار آسایش و آرامش خانواده‌اند. از آن جا که در بیش‌تر مکاتب حقوقی تأمین معاش زندگی از وظایف مشترک زن و مرد است، این مسأله باعث تفاوت نظام حقوقی خانواده در اسلام با سایر مکاتب حقوقی و نیز طرح این سؤال شده است که چرا این مسؤولیت سنگین صرفاً به عهده‌ی مرد قرار دارد.

وی در بخش دیگری از پیشگفتار کتاب واکاوی فقهی و حقوقی استنکاف و عجز زوج از پرداخت نفقه آورده است:

بدیهی است پاسخ به این سؤال اساسی هنگامی چهره‌ی پژوهشی و علمی می‌یابد که هم بر پایه نگرش جامع بر سایر حقوق و تعهدات زن ومرد باشد و هم با ملاحظه رویکرد نظام حقوقی اسلام به نفقه و ماهیت آن صورت گیرد؛ بنابراین شاید بتوان گفت که تبیین نفقه و تحلیل ماهیت آن به خوبی بتواند سؤال مطرح شده را پاسخ دهد. و همچنین ندادن نفقه از طرف شوهر جرم محسوب می‌شود و زن بر این اساس حق مطالبه نفقه را خواهد داشت در ادامه به بررسی این جرم خواهیم پرداخت. از آنجایی که قوانین اسلام برگرفته از فقه می‌باشد این قانون نیز از فقه گرفته شده و ما در این نوشتار سعی می‌کنیم به بررسی این قانون بپردازیم.

احمدخانلو، نویسنده کتاب واکاوی فقهی و حقوقی استنکاف و عجز زوج از پرداخت نفقه در بخشی از کتاب می نویسد:

در این کتاب تلاش بر این است با بررسی اجمالی نفقه و وجوب آن در خانواده، به مبانی فقهی و قانونی آن درصورت استنکاف و عجز شوهر بپردازیم.

ماده ۱۱۲۹ قانون مدنی مقرر می‌دارد در صورت استنکاف شوهر از دادن نفقه و عدم امکان اجرای حکم دادگاه و الزام او به دادن نفقه، و نیز اعسار شوهر از دادن نفقه زن می‌تواند برای طلاق به حاکم رجوع کند و حاکم شوهر را مجبور به طلاق می‌کند. بر پایه این ماده عدم انفاق ممکن است به علت استنکاف و یا اعسار شوهر باشد، هرگاه مردی به رغم ملائت از انفاق به زن خودداری کند، مستنکف به شمار می‌آید. پایه فقهی این مورد با آیات و روایات بررسی می‌شود. ماده ۱۱۲۹، حکم عجز زوج از پرداخت نفقه را همانند استنکاف وی تعیین کرده است. عدم پرداخت نفقه از سوی شوهر جرم محسوب می‌شود و قانون جمهوری اسلامی برای دفاع از حقوق زن تدابیر و اختیاراتی را برای زن اندیشیده‌اند.

کتاب واکاوی فقهی و حقوقی استنکاف و عجز زوج از پرداخت نفقه با ۱۲۸ صفحه وزیری در شمارگان ۵۰۰ نسخه و قیمت ۳۰ هزار تومان منتشر شده است.

دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.

نظرتان را ثبت نمایید.

شماره همراه شما منتشر نخواهد شد.

تماس با ما