کتاب حج در فقه امامیّه و مذاهب اربعه منتشر شد.

کتاب حج در فقه امامیّه و مذاهب اربعه نوشته حجت الاسلام و المسلمین نوید هدائی پور توسط نشر عاصم منتشر شد. این کتاب به عنوان اولین کتاب نویسنده، بر محور «فقه الامام جعفر الصادق» علّامه مغنیّه نوشته شده است که توسط انتشارات عاصم منتشر می شود.

نویسنده در بخشی از پیشگفتار کتاب حج در فقه امامیّه و مذاهب اربعه می نویسد:

ارزش نهادن به مساله حجّ، تنها به خاطر مصالح و اهداف ارزشمندی است که در این عمل سیاسی، عبادی وجود دارد و بی تردید همانها موجب شد تا حجّ به عنوان یک واجب تشریعی و احکام خاصی برای آن مقرر گردد و قطعاً اگر اهداف و مصالح روشنی مطرح نبود، هیچگاه حکیم مطلق بدان دستور نمی‌داد. در این کنگره عظیم جهانی، اسرار شگرف، حکمت‌هایی ارزشمند و فوائدی بزرگ نهفته است که تمامی آنها در تقویت ساختارهای معنوی جامعه و محکم‌تر نمودن هرچه بیشتر شالوده‌های تربیتی، اجتماعی، اخلاقی، سیاسی، اقتصادی و علمی جوامع اسلامی، تأثیر بسزایی دارد. از این رو بر هر مسلمان واجب است که دو جامه احرام را در حالی که با خضوع و خشوع تلبیه می‌گوید بپوشد و همدوش با سایر مسلمانان از ملّیتهای مختلف، بر روی یک زمین و بدون هیچ تمایزی بسوی هدفی واحد به پیش روند.

کتاب حج در فقه امامیّه و مذاهب اربعه

وی در بخش دیگری از پیشگفتار کتاب حج در فقه امامیّه و مذاهب اربعه آورده است:

انجام مراسم حجّ از دیدگاه اسلام به قدری مهم است که بر هیچ دولتی از دولت‌های اسلامی تعطیل نمودن آن جائز نبوده، بلکه بر دولت‌های اسلامی لازم است که در صورت کوتاهی مردم از رفتن به حجّ آنان را برای رفتن به سفر حجّ ملزم نموده و در صورت نداشتن توان مالی از بیت المال هزینه سفرشان را تأمین نمایند، و در مورد زیارت رسول خدا و ائمه دین نیز چنین سفارش شده است . از همین رهگذر به کسانی که از حضور در مراسم حجّ و انجام فریضۀ آن سرباز زنند هشدار جدی داده و تهدید به هلاکت و عقوبت قطعی فرموده است.
با تأمل در ادلّه حجّ به این نتیجه می‌رسیم که در نظر صاحب شریعت حجّ یک عبادت معمولی نیست، بلکه در میان عبادات نقش حیاتی داشته و بقای اسلام و حیات سیاسی و اجتماعی امّت بزرگ اسلامی بدان وابستگی دارد.

نویسنده کتاب حج در فقه امامیّه و مذاهب اربعه در ادامه مقدمه می نویسد:

از همین رو از صدر اسلام، عالمان اسلامی بویژه، فقیهان بزرگ فریقین در ارتباط با حجّ و احکام آن نوشتارهای بزرگی را سامان داده و هزاران مجموعه بزرگ مستقل و یا در ضمن مجموعه‌های دیگر به وجود آورده و از خود به یادگار نهاده‌اند.
و از آن جمله کتاب ارجمند (فقه الامام جعفر الصادق) است که دانشمند فقیه نام آور ژرف اندیش بزرگ، علامه شیخ محمد جواد مغنیه، آن را سامان داده و در ضمن آن بحث حجّ را بسیار جامع، گویا، ساده و در عین حال عمیق و عالمانه مورد بحث و بررسی قرار داده است، از آنجایی که استاد مغنیه از فقهای معاصر می‌باشد در واقع آثار ایشان عصاره کتب فقهی ما قبل خود است. هر چند ایشان سعی نموده‌اند در پاره‌ای از موارد که فرصت یافته به اظهار نظرهای فقهی خود بپردازد، البته مؤلف محترم انظار فقهای دیگر مذاهب اسلامی را نیز مورد نقد و بررسی قرار داده و با منطقی مستدل نظریه خویش را اثبات می‌نماید، ایشان در این کتاب نظرات و آثار فقهی بزرگانی چون: شیخ محمد حسن نجفی، سید محسن حکیم، سید محمد کاظم یزدی، سید محسن جبل عاملی، شیخ انصاری، شیخ یوسف بحرانی، شهید اوّل و شهید ثانی و سایر فقها بهره برده است. و همچنین از منابع حدیث معتبر چون: وسایل الشیعه، تهذیب الاحکام، کافی، مستدرک الوسائل، عوالی اللئالی ….. می‌باشد که ایشان ذکر نموده‌اند.

کتاب حج در فقه امامیّه و مذاهب اربعه با ۴۳۸ صفحه وزیری در شمارگان ۵۰۰ نسخه و قیمت ۷۵ هزار تومان منتشر شده است.

دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.

نظرتان را ثبت نمایید.

شماره همراه شما منتشر نخواهد شد.

تماس با ما