کتاب تاریخچه مختصری از مدرسه طالبیه تبریز منتشر شد

کتاب تاریخچه مختصری از مدرسه طالبیه تبریز نوشته حسین خادم حسینی توسط نشر عاصم منتشر شد. این کتاب سومین اثر نویسنده است که توسط انتشارات عاصم منتشر می شود.

نویسنده در بخشی از پیشگفتار کتاب تاریخچه مختصری از مدرسه طالبیه تبریز می نویسند:

کهن دیار تبریز به دلیل موقعیت جغرافیایی و زیستی، از نخستین روزهای پیدایش دارای جایگاه ممتاز بوده است. بروز و ظهور حکومتهای ایلخانی و قره قوینلوها و صفوی و افشار و قاجار در این منطقه گواهی بر این مطلب است. بدلیل همین محوریت است که سیاحان و مستشرقان وجود مساجد و مکاتب معتدد را در این شهر مورد اشاره قرار داده‌اند.

کتاب تاریخچه مختصری از مدرسه طالبیه تبریز

وی در بخش دیگری از پیشگفتار کتاب تاریخچه مختصری از مدرسه طالبیه تبریز آورده است:

از محوری‌ترین و قدیمی‌ترین مدارس علمیه، مدرسه طالبیه تبریز می‌باشد که مَحَطّ رفت و آمد طالبین معارف حیاتبخش اهل بیت از بدو تأسیس تاکنون بوده است که در این محوریت دارای فراز و فرودهایی نیز بوده است.

نویسنده کتاب تاریخچه مختصری از مدرسه طالبیه تبریز در ادامه پیشگفتار می نویسند:

این نوشتار در تلاش برای معرفی این یادگار محبین و طالبین معارف اهل بیت اعم از واقفین و متولیان و متلمذین در اطوار مختلف حیات این بنای طبیه، می‌باشد.
سلام و درود می‌فرستم به پیشگاه مقدس انبیاء و اولیاء الهی و علمای ربانی از این دارالعلم از جمله سلف صالح از خاندان خویش و برای خادمین معارف اهل بیت بخصوص والد محترم خود آرزوی توفیق و سلامتی دارم.

نویسنده در بخشی از متن کتاب هم می نویسد:

مدرسه طالبیه تبریز در شمال محوطه مسجد جامع تبریز قرار دارد. که به علت تقدم زمانی و شهرت فراگیر مسجد جامع (تأسیس حدود ۶۰۷- ۶۲۲ ه.ق)، مدرسه طالبیه را با مجاورت مسجد آدرس می‌دهند.
این مدرسه دارای یک درب ورودی اصلی از طرف بازار (جهت شرقی مسجد جامع) و یک راهرو غیررسمی در ضلع جنوبی (جهت غربی مسجد حجة الاسلام) برای رفت و آمد محصلین به محله راسته کوچه و میدان انگج (انکج میدانی) بوده است. مدخل ورودی مدرسه دالانی بوده است، سرپوشیده و مسقف با طاق‌های ضربی آجری که سطحش یک متر و نیم از کف بازار پائین تر بوده است. دالان منتهی به صحن مسجد جامع می‌شده است. که به آن حیاط مسجد جامع تبریز می گویند. کلیات این بخش از بافت قدیم مدرسه اکنون نیز پابرجا بوده و دالان به حیاط ختم می‌شود و طول حیاط مسجد جامع چهل و هشت متر و عرض آن اندکی کمتر است.

کتاب تاریخچه مختصری از مدرسه طالبیه تبریز با ۴۰ صفحه پالتویی در شمارگان ۵۰۰ نسخه و قیمت ۸ هزار تومان منتشر شده است.

دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.

نظرتان را ثبت نمایید.

شماره همراه شما منتشر نخواهد شد.

تماس با ما