کتاب احکام فقهی مسکن و شهرسازی منتشر شد.

کتاب احکام فقهی مسکن و شهرسازی  نوشته حجت الاسلام و المسلمین محمد بدری توسط نشر عاصم منتشر شد. این کتاب به عنوان دومین کتاب نویسنده است که توسط انتشارات عاصم منتشر می شود.

کتاب احکام فقهی مسکن و شهرسازی

نویسنده در بخشی از مقدمه کتاب احکام فقهی مسکن و شهرسازی می نویسد:

قرآن کریم خانه را بدان جهت مسکن نامیده که محل آسایش انسان است و در آیه ۸۰ سوره نحل فرمود: «وَاللهُ جَعَلَ لَکُم مِن بُیُوتِکُم سَکنَاً؛ و خداوند برای شما از خانه‌هایتان سکن و محل آسایش قرار داد.» و واژه‌ی مسکن در قرآن به معنای شهر و وطن نیز به کار رفته که خیر و خوبی و سکون در آن دیده می‌شود و در آیه ۱۵ سوره سبا فرمود: «لَقَد کان لِسَباءٍ فِی مَسکَنِهم آیةً؛ حقیقتاً برای فرزندان سبا در محل سکونتشان نشانه‌هایی است.» و بارها در قرآن کریم از مسکن و محل زندگی انسان سخن به میان آمده است، که نشانه‌ی توجه خاص حضرت باری تعالی به مسکن و محل زندگی انسان است. و در دین مبین اسلام احکام فقهی مسکن و شهرسازی یکی از احکام مهم فقه پویا به شمار می‌رود، رعایت احکام فقهی اراضی شهری، حکم ساختمانها، احکام فقهی اراضی و مسکن اوقافی یک امر ضروری است و علاوه بر آسایش فردی و اجتماعی، حکمت‌های احکام را بدنبال خواهد داشت.

وی در بخش دیگری از مقدمه کتاب احکام فقهی مسکن و شهرسازی آورده است:

دیدگاه فقها بر اساس منابع اسلامی تاکید بر اهمیت و به کارگیری احکام فقهی مسکن و شهرسازی در معماری و مهندسی مسکن و سیمای شهر اسلامی‌می‌باشد، و علی الخصوص با انقلاب سیستم‌ها، فقه باید جایگاه خود را برای قانون‌گذاری حفظ نماید تا با پیشرفت‌های فنی مسکن و شهرسازی نقش‌آفرینی کند و از بروز هر گونه مشکل جلوگیری نماید. یک نکته‌ی مهم این که قطعاً به کارگیری معماری اسلامی‌تأثیر متقابل در فرهنگ اسلامی‌دارد که غفلت از آن نفوذ فرهنگ بیگانه و غیر اسلامی‌را در جامعه‌اسلامی‌گسترش داده و باعث خیلی از نارسایی‌های اجتماعی از جمله تاثیرات منفی روحی و روانی را به دنبال خواهد داشت. چرا که علاوه بر اینکه مسکن یک نیاز ضروری بشر است، می‌تواند وسیله تبلیغ فرهنگی نیز باشد که در حال حاضر سبک زندگی بیگانه به سنت‌های مسکونی محلی و قومی ‌نفوذ کرده و ممالک اسلامی ‌را تحت الشعاع قرار داده و از همه مهمتر به کارگیری اصول معماری اسلامی ‌و تطبیق آن با قواعد فقهی، از جمله قاعده لاضرر، هر گونه ضرر و زیان و تضییع حقوق دیگران را منتفی می‌نماید و علی الخصوص در حقوق حریم‌ها که‌امری اجتناب ناپذیر است.

نویسنده کتاب احکام فقهی مسکن و شهرسازی در ادامه می نویسد:

آنچه مسلم است محیط زندگی در رفتارها و هنجارهای اجتماعی تأثیر بسزایی دارد که ما بخشی از حکمت‌های احکام فقهی را واقف هستیم، هر چه ‌اسلام محیط زندگی خود را به معیارهای اسلامی ‌از جمله به کارگیری احکام فقهی مسکن و شهرسازی نزدیک کند به همان اندازه موفق و بسوی سعادت رهنمون خواهد شد. البته‌احکام فقهی مسکن و شهرسازی همانند سایر احکام از نیازهای جدی جامعه‌اسلامی‌است و علی‌الخصوص امروزه با پیشرفت‌های بشری که مسکن و شهرسازی در حال تغییر و تحول است، ضروری است فقه ‌امامیه نقش خود را به خوبی ایفاء نماید تا مبادا از غافله پیشرفت‌های فنی عقب بماند. بنابراین موضوع بحث در این نوشتار بیان و بررسی احکام فقهی مسکن و شهرسازی می‌باشد و این موضوع را در مبانی فقهی امامیه‌از زوایای مختلف بررسی کرده‌ایم. به ‌امید آن كه، ‌این اثر گا‌می‌در تحقّق تعالی و پیشرفت علمی‌جامعه‌ اسلامی‌مؤثر و باعث سکونت همراه با آسایش و آرامش مسلمان را فراهم سازد.

کتاب احکام فقهی مسکن و شهرسازی با ۱۳۰ صفحه وزیری در شمارگان ۵۰۰ نسخه و قیمت ۳۰ هزار تومان منتشر شده است.

دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.

نظرتان را ثبت نمایید.

شماره همراه شما منتشر نخواهد شد.

تماس با ما